Hoppa till innehåll
Överblommad maskros som släpper sina frön i vinden

För personer som är eller har varit utmattade eller lider av annan stressrelaterad ohälsa

Återhämtningsterpi® är samtalsterapi som fungerar förebyggande och rehabiliterande vid stressrelaterad ohälsa. Det är en holistisk metod som ser till hela människan, hur allt hänger ihop och behöver komma i balans för att vi ska kunna läka och återhämta oss från utmattning eller stress. Stresshantering och personlig- och andlig utveckling utgör grunden i Återhämtningsterapin. Utöver det innehåller den också olika verktyg i form av Mindfulness-övningar, meditationer, andningsövningar, kost, sömn och rörelse.

Om du är utmattad, stressad eller har varit med om ett trauma eller en livskris kan Återhämtningsterapi vara rätt behandlingsform för dig. I terapisamtalen får du stöd och vägledning, samtidigt som du erbjuds nya perspektiv och verktyg som hjälper dig i din återhämtning.

Byggstenar för återhämtning

Inom återhämtningsterapin finns det ett antal steg mot återhämtning, som kan sammanfattas till:

Acceptans

Att landa och släppa taget om motståndet till det som hänt.

Ansvar

Att ta hand om sig själv, sin läkning och sitt välmående.

Självkännedom

Att vända blicken inåt för att lära känna sig själv och lyssna på sin inre röst.

Integrering

Att tillåta att återhämtning blir en del av livet.

En ny väg

Bild tagen bakifrån på terapeut som sitter i samtal med klient. Klienten syns suddigt i bakgrunden och sitter i en soffa med en kudde i knäet.
Logotyp Soulful Living
Logotyp Svenska Friskvårdsförbundet

Återhämtningsterpi® utgör grunden i utbildningen till Diplomerad SLH Återhämtningsterapeut. Soulful Living är grundare och lärosäte. Det är en yrkesutbildning godkänd av Svenska Friskvårdsförbundet.