Hoppa till innehåll

Återhämtning & Stresshantering
tillsammans i grupp

Återhämtningsterapi i grupp är en terapiform där du får ta del av teori kring återhämtning och stresshantering. Vi reflekterar tillsammans och lär oss av varandra. Vi testar andningsövningar, avslappningsövningar, Mindfulness och meditation. Det finns en kraft i att läka tillsammans och den tar vi vara på när vi ses.

Symbol med två st pratbubblor

Vi reflekterar kring våra mönster och beteenden. Att få ta del av andras tankar och erfarenheter hjälper oss att komma till egna insikter.

Symbol med tre st händer som håller varandra

Gemenskap

Att få ta del av varandras funderingar och se att vi inte är ensamma om våra problem hjälper oss att acceptera och vara mer förlåtande mot oss själva.

Symbol med två st händer som håller ett hjärta mellan sig

Övningar

Mindfulness och meditation är verktyg som används tillsammans med olika andnings- och avslappningsövningar för att knyta kontakt med kroppen och lära känna oss själva.

Närbild på en grupp som sitter i en halvcirkel. Medlemmarnas överkropp, händer och ben syns.

Innehåll

Gruppsamtalens innehåll utformas med återhämtningsterapin som grund. Vid varje träff ingår en teoridel och exempel på ämnen som tas upp då är:

  • Ångest och att släppa taget om oro
  • Vad som händer i kroppen när vi blir sjuka av stress
  • Varför acceptans är så viktigt för att kunna ge oss själva det vi behöver
  • Medveten närvaro för att skapa plats för läkning

Jag leder samtal där vi reflekterar tillsammans och delar med oss av våra erfarenheter.

Vi provar på Mindfulness, meditation, andningsövningar och avslappningstekniker. Innehållet anpassas efter deltagarnas behov och gruppens dynamik.

Vem passar det?

Återhämtningsterapi i grupp passar dig som är/har varit utmattad eller lider av stressrelaterad ohälsa på annat sätt och behöver hjälp att komma vidare och hitta balans i livet.

Vi träffas i grupper om 6-8 personer under 8 tillfällen. Jag försöker att sätta samman grupperna utifrån hur deltagarna “matchar” varandra i var de befinner sig på sin resa mot ett bättre mående.

Personer som mediterar tillsammans. Närbild på en person som sitter i lotusställning. Fokus är riktat mot personens hand som hålls i en mudra. I bakgrunden syns suddigt tre personer som sitter mittemot på samma sätt.

Nästa start

Jag planerar att starta nya grupper i Västerås under hösten 2024. Du kan redan nu skicka in en intresseanmälan via mail så hör jag av mig med mer information.

Närbild på händer som hålls samman